Rouwende familie voorafgaand aan de herdenking in Genua ANP
NOS Nieuws Buitenland Aangepast

'Geen vermisten meer na instorten brug Genua; dodental op 43'

Het dodental van de ramp met de brug in Genua komt waarschijnlijk uit op 43. Volgens Italiaanse media zijn er geen vermisten meer. Bergingswerkers vonden vannacht in het puin nog een auto met drie doden. Het zou gaan om een meisje van 9 en haar ouders. Ook is nog een dode man uit het puin gehaald. Later op de dag meldden Italiaanse media dat nog een gewonde is overleden.

Onder de doden zouden zes buitenlanders zijn, vier Fransen en twee Albanezen. Een Duitse man, die ook op de lijst met vermisten stond, heeft zich bij de autoriteiten gemeld.

De Morandi-hangbrug in Genua stortte dinsdag in over een lengte van bijna 200 meter. De Italiaanse regering heeft vandaag uitgeroepen tot dag van nationale rouw. President Mattarella en premier Conte woonden aan het eind van de ochtend in Genua een herdenking bij voor 19 slachtoffers. Ruim de helft van de getroffen families weigert een staatsbegrafenis, omdat ze woedend zijn op de overheid.

Gisteren uitten familieleden van enkele slachtoffers hun woede en verdriet bij de eerste begrafenissen:

Woede bij eerste begrafenissen Genua

Op vliegvelden en bij voetbalwedstrijden is een minuut stilte in acht genomen. Bij monumenten als het Colosseum en de Trevifontein dooft vanavond de verlichting.

Autostrade

De beheerder van de ingestorte brug, Autostrade per l'Italia, komt vanmiddag voor het eerst na de ramp met een verklaring. Het bedrijf zegt dat het nabestaanden en mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt, wil helpen.

Autostrade ligt na de ramp zwaar onder vuur. De Italiaanse overheid onderzoekt of het bedrijf de brug wel goed onderhouden heeft.

STER reclame