Daniel Crowley viert de 0-1 met Atakan Akkaynak op zijn schouders
NOS Voetbal

Willem II van de nul af, Groningen nog niet

Willem II heeft de eerste punten van het seizoen te pakken. In en tegen Groningen werd het 0-1 dankzij een bekeken schot van Daniel Crowley. Voor de Groningers betekende dat het tweede verlies na de zeperd vorige week tegen Vitesse (5-1).

FC Groningen begon enthousiast in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion, met Ritsu Doan als aanjager. Dat leverde kansen op voor Doan zelf en Jesper Drost, maar geen treffer. Al snel ebde het initiatief weg en meldde Willem II zich.

Crowley haalde van twintig meter uit en via de lat plofte de bal binnen. De thuisploeg zette na rust aan, maar de Tilburgers voetbalden zich met gedegen positiespel onder de druk uit.

Van Weert mist kansen

Tom van Weert was nog wel twee keer dicht bij de 1-1. Hij zag zijn schot uit de draai worden gekeerd door Timon Wellenreuther en schoof de bal in de extra tijd naast het doel.

Danny Buijs, trainer van Groningen, kon na afloop wel begrip opbrengen voor het publiek, dat zijn team een fluitconcert bezorgde na afloop. "Dit is een enorm teleurstellende avond. We speelden heel matig en heel slordig aan de bal."

'Ben bij Kozakken Boys ook niet goed begonnen'

Buijs zit nog niet heel lang in het vak. Vorig seizoen stond hij nog aan het roer bij Kozakken Boys, bij Groningen begon hij deze zomer aan zijn eerste klus als coach in het profvoetbal. "Ik moet zeggen dat mijn begin bij Kozakken Boys ook niet al te best was. Maar we zijn wel goed geëindigd, dus laat ik me maar aan dat positieve vasthouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl