Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic zet titelhouder Dimitrov opzij, Del Potro rekent af met Kyrgios

Novak Djokovic is doorgedrongen tot de kwartfinales van het masterstoernooi in Cincinnati. De Serviër versloeg titelhouder Grigor Dimitrov uit Bulgarije met 2-6, 6-3, 6-4.

Het duel begon donderdag, maar werd afgebroken wegens de regen. Dimitrov won donderdag nog wel de eerste set en in het tweede bedrijf kwam hij met 3-1 voor. Bij die stand kantelde de partij echter. Djokovic won vijf games op rij en de Wimbledonkampioen kwam in de derde set een break voor. Op dat moment moesten de spelers naar binnen.

Een dag later klaarde Djokovic de klus zonder dralen en sloeg hij zich naar de laatste acht. Cincinnati is het enige masterstoernooi dat de Serviër nog nooit wist te winnen. Hij stond wel vijf keer in de finale, waarin hij drie keer verloor van Roger Federer en twee keer van Andy Murray.

Murray werd in Cincinnati al in de eerste ronde uitgeschakeld, Federer drong vrijdag door tot de kwartfinales door de Argentijn Leonardo Mayer in twee sets terug te wijzen: 6-1, 7-6 (6).

Capriolen helpen Kyrgios niet

Juan Martin Del Potro wees de Australiër Nick Kyrgios terug. Na ruim twee uur spelen won de Argentijn met 7-6 (4), 6-7 (6), 6-2.

Nick Kyrgios

Kyrgios, vorig jaar verliezend finalist, was nog wel dicht bij de winst in de eerste set: bij 5-4 sloeg hij op setpunt de bal via het net uit. In de tiebreak gaf hij vervolgens een punt weg in een poging de bal tussen zijn benen door te retourneren.

De Australiër haalde, zoals hij wel vaker doet, nog meer capriolen uit, maar won wel de tiebreak van de tweede set, ondanks twee gemiste setpunten bij 6-4. Del Potro liep vervolgens in de derde set snel uit naar 5-1, waarna Kyrgios het tij niet meer kon keren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl