Ajax won vorig seizoen zowel de landstitel als de KNVB-beker
NOS Voetbal

Voetbalsters Ajax treffen het in Champions League met Sparta Praag

Het lot is de Ajax-vrouwen gunstig gezind. De regerend Nederlands kampioen neemt het in de eerste ronde van de Champions League op tegen Sparta Praag, de laagstgenoteerde club op de UEFA-ranking van alle mogelijke tegenstanders.

De eerste ontmoeting tussen beide clubs is op 12 of 13 september in Amsterdam. De return volgt twee weken later, op 26 of 27 september, in Praag.

De Ajax-vrouwen kwalificeerden zich maandag voor het hoofdtoernooi van de Champions League, door in de voorronde in Belfast eerste te worden in de groep. In de Noord-Ierse stad werd gewonnen van Wexford Youths (Ierland, 4-1) en Linfield (Noord-Ierland, 2-0) en gelijkgespeeld tegen Thór/KA (IJsland, 0-0).

Opnieuw plaatsing

Ajax bereikte vorig jaar ook de knock-outfase van de Champions League. In de eerste ronde werd toen echter gelijk verloren van het Italiaanse Brescia.

Titelverdediger Olympique Lyon, waar Shanice van de Sanden onder contract staat, begint met een tweeluik tegen Avaldsnes uit Noorwegen. Verliezend finalist van vorig jaar VfL Wolfsburg treft Thór/KA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl