Negatief zwemadvies voor Hoek van Holland en de Linge

Aangepast
Hollandse Hoogte

Het wordt badgasten afgeraden om te gaan zwemmen in de zee bij Hoek van Holland vanwege een hoge concentratie van de E. coli-bacterie, beter bekend als de poepbacterie. Wie toch het water ingaat. loopt kans op maag- en darmklachten.

Het negatieve zwemadvies van de Omgevingsdienst Midden-Holland geldt van 's-Gravenzande tot de Nieuwe Waterweg. Het advies geldt in eerste instantie voor het hele weekend. Vandaag zijn er nieuwe watermonsters genomen. Maandag wordt gekeken of de waterkwaliteit is verbeterd.

Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond wordt het negatieve zwemadvies door sommigen genegeerd.

Sjoerd de Vos
@SjoerddeVos_
Ondanks het negatieve zwemadvies zijn er toch mensen in de zee van Hoek van Holland. Strandwacht adviseert om niet het water in te gaan, maar er is geen rode vlag gehesen. "Zwemmen is nu niet verboden. Pootje badderen kan nog wel." @RTV_Rijnmond
6 maanden geleden

Waarschijnlijk is het zeewater vervuild geraakt via het riool. Een woordvoerder zegt tegen een mediapartner van Omroep West dat er de afgelopen tijd zo veel regen is gevallen dat er versneld ongezuiverd water afgevoerd moest worden. Er worden geen extra maatregelen genomen om het water schoner te maken. De zee lost het probleem vanzelf op.

Linge

Ook voor de rivier de Linge is een negatief zwemadvies gegeven. Daar waarschuwt de GGD voor de Vibrio-bacterie, die bloedvergiftiging kan veroorzaken. In één geval is dat al gebeurd, schrijft Omroep Gelderland. Mogelijk zit de bacterie nu in het rivierwater doordat de temperatuur ongewoon hoog is door de recente warmte.

Ook in Friesland is de waterkwaliteit slecht. Daarom wordt recreanten morgen afgeraden om mee te zwemmen met de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden.

Dit is een artikel van

STER Reclame