NOS Wielrennen

Verdrietige Lefevere: 'Vertrek Terpstra was absoluut financiële kwestie'

Lefevere over vertrek Terpstra: 'Niet genoeg budget om een aanbod te doen'

"Ik had gewoon het geld niet." Patrick Lefevere windt er geen doekjes om, gevraagd naar de reden achter het vertrek van Niki Terpstra bij 'zijn' QuickStep. Terpstra, die overstapt naar Direct Energie, koerste acht jaar voor de ploeg van Lefevere.

Daaraan komt dus nu een einde, iets dat Lefevere "verdrietig" stemt. "In België heeft Niki een beetje een reputatie van arrogante mijnheer, maar voor mij en de ploeg had Niki een absolute meerwaarde."

Songteksten

"Je kunt het stom of dom vinden, die liedjes over 'gaan met die banaan'", vervolgt Lefevere, doelend op de songteksten die Terpstra citeerde na overwinningen in Dwars door Vlaanderen (2014), de Eneco Tour (2016), de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen (beide 2018).

"Maar hoe hij voor het WK in Qatar zijn ploeggenoten motiveerde... het zijn kleine dingen die de buitenwereld niet ziet, maar die voor ons héél belangrijk zijn."

Niki Terpstra

Maar: "Ik kan niet financieel trekken wat ik zou willen. Anders was ik nu de baas van Sky en niet van QuickStep. Ik had vandaag niet genoeg budget om hem een aanbod te doen en ik vrees dat dat budget er morgen, overmorgen of volgende week misschien wel is. Dan zal zijn vertrek nog meer pijn doen dan nu."

'Heel veel geduld gehad'

Had Lefevere zijn renner dan niet moeten vragen om wat geduld te betrachten, om te wachten tot dat geld er wél was? "Niki heeft heel veel geduld gehad", countert de West-Vlaming.

"Nederlanders en Belgen willen het liefst in april ergens tekenen, terwijl de markt pas open gaat in augustus. Niki heeft zoveel respect voor ons gehad dat hij tot gisterenavond gewacht heeft. We hebben dagelijks getelefoneerd. Met zijn manager, maar vooral met hem."

"Ik heb op een bepaald moment gezegd: ga."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl