Carlos Sainz
NOS Sport

Geen Verstappen en Red Bull, maar McLaren voor Carlos Sainz

Het komt niet tot een reünie tussen Carlos Sainz en Max Verstappen. De 23-jarige Spanjaard maakte donderdag bekend de overstap te maken naar McLaren, waar hij landgenoot Fernando Alonso opvolgt. Alonso stopt na dit seizoen.

De Spanjaard laat via Twitter weten "extreem blij en trots" te zijn. Sainz heeft het zelfs over een "droom die uitkomt, om te rijden voor zo'n legendarisch team". McLaren maakt melding van een "meerjarig contract", zonder in detail te treden over de precieze lengte.

Sainz rijdt dit seizoen voor Renault, maar staat onder contract bij Red Bull. Hij leek dus een voorname kandidaat om Daniel Ricciardo, die juist overstapt naar Renault, op te volgen als ploeggenoot van Verstappen.

Maar het komt dus niet tot een reünie. Sainz en Verstappen reden eerder beiden voor Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull, maar de relatie tussen beide coureurs is niet top.

Wie de ploeggenoot van Sainz wordt bij McLaren is nog niet bekend. De renstal zegt "te zijner tijd" de volledige line-up bekend te maken. Dit seizoen rijdt naast Alonso de Belg Stoffel Vandoorne in de oranje bolide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl