Lefevere verdrietig om vertrek Terpstra

Niki Terpstra vervolgt zijn loopbaan bij de Franse ploeg Direct Energie. De renner uit Noord-Holland verlaat QuickStep, waarvoor hij acht jaar heeft gekoerst.

Bij Direct Energie wordt Terpstra ploeggenoot van onder anderen Rein Taaramäe, Lilian Calmejane en Jonathan Hivert. Terpstra noemt de aanvallende manier van rijden van Direct Energie als een van de redenen om voor de veel kleinere, pro-continentale ploeg te kiezen.

"Ik was onder de indruk van Direct Energie tijdens de Vlaamse klassiekers in dit seizoen, waar de renners zich veel van voren lieten zien", aldus Terpstra. "Ook tijdens de Tour de France zag ik hun offensieve stijl: ik houd ervan."

Over zijn ambities is de 34-jarige Terpstra duidelijk: "Ik droom ervan om Direct Energie een prestigieuze overwinning in een klassieker te bezorgen. En vooral om een etappe in de Tour de France te winnen. Misschien geeft het deel uitmaken van een Franse ploeg daarbij wel het laatste zetje."

De 34-jarige Terpstra schreef in 2014 Parijs-Roubaix op zijn naam. Dit jaar won hij opnieuw een klassieker, de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast won hij dit voorjaar ook E3 Harelbeke en Le Samyn.

Met QuickStep werd hij wereldkampioen tijdrijden in 2016. Dat jaar won hij ook de Eneco Tour en Le Samyn. Hij bezorgde de ploeg van manager Patrick Lefevere in totaal zeventien individuele zeges.

STER reclame