Donis Avdijaj juicht nadat hij Roda JC op een 1-0 voorsprong heeft geschoten
NOS Voetbal

Willem II neemt aanvaller Avdijaj over van Schalke 04

Willem II heeft de Duitse aanvaller Donis Avdijaj transfervrij overgenomen van Schalke 04. De 21-jarige Avdijaj tekent in Tilburg een eenjarig contract, met een optie op nog een jaar.

De aanvaller van Kosovaars-Albanese afkomst kwam in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis uit voor Roda JC. Hij speelde veertien duels voor de ploeg uit Kerkrade, waarin hij vier keer scoorde.

Bij Schalke 04 was geen plaats meer voor Avdijaj, die in zijn eerste jaren als toptalent van de jeugdopleiding gold. Avdijaj maakte 76 goals in 77 duels in de jeugd van Schalke en zat als 18-jarige al in de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Chelsea.

49 miljoen euro

Nadat Liverpool naar de diensten van de jongeling had geïnformeerd, besloot Schalke een gelimiteerde afkoopsom van liefst 49 miljoen euro in zijn contract op te nemen.

Maar Avdijaj kon de verwachtingen in Gelsenkirchen niet waarmaken en viel vooral op door zijn gedrag buiten het veld. Zo reed hij, vermoedelijk tijdens een straatrace, zijn sportwagen ter waarde van bijna 160.000 euro in de prak.

Tweede versterking

Avdijaj is de tweede aanvallende versterking van Willem II binnen een week. Woensdag werd een akkoord bereikt met het Turkse Besiktas over de huur van de 28-jarige aanvaller Aras Özbiliz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl