Antoine Griezmann juicht na zijn treffer voor Atlético Madrid Getty

Een of meer wedstrijden uit de Primera División op Amerikaanse bodem. Als het aan La Liga, de organisator van de hoogste Spaanse voetbalcompetitie ligt, gaat het heel snel en misschien dit seizoen nog wel gebeuren.

La Liga zegt dat het een competitieduel in de Verenigde Staten plant als onderdeel van een nieuwe, 15 jaar durende, samenwerking met entertainmentbedrijf Relevent om (ook het Spaanse) voetbal in de Verenigde Staten te promoten.

Het is nog niet bekend om welke wedstrijd of wedstrijden het gaat. Het is wel zo goed als zeker uitgesloten dat 'El Clásico', de ontmoeting tussen aartsrivalen Real Madrid en Barcelona, buiten de Spaanse landsgrenzen wordt gespeeld.

Relevent is ook verantwoordelijk voor de zogeheten Champions Cup. Dat betreft een een zomers oefentoernooi voor Europese topclubs op onder andere diverse locaties in de Verenigde Staten. Clubs als Real Madrid, Juventus, Bayern München en Manchester United waren daar afgelopen zomer van de partij.

Concurrentie met Premier League

De Spaanse voetbalbond probeert met de overzeese competitiewedstrijd de populariteit van de Primera División groeiende te houden om te kunnen blijven concurreren met de Engelse Premier League.

De Premier League heeft in de Verenigde Staten een groter bereik dan de Primera División, mede door een zesjarig televisiecontract met het gezaghebbende NBC ter waarde van één miljard dollar.

STER reclame