NOS Sport

Streep door WK en seizoen judoka Polling door hernia

Operatie voor Polling: 'ik sta ook scheef, er is geen andere oplossing meer'

Voor judoka Kim Polling is het seizoen voorbij. De viervoudig Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram kampt met een hernia en gaat binnenkort onder het mes. Polling verwacht zelf daardoor zo'n 6 maanden aan de kant te staan. Door de blessure mist de judoka het WK van volgende maand in Bakoe.

De 27-jarige Polling kreeg tijdens het afgelopen EK in Tel Aviv, waar ze haar vierde Europese titel veiligstelde, al last van pijnverschijnselen. Begin mei bleek dat ze een hernia had. Ze probeerde de kwetsuur met rust te laten herstellen, maar dat lukte niet.

"Het herstel was er niet, dus hebben we de knoop doorgehakt dat ik geopereerd moet worden" reageert Polling tegenover de NOS. "De pijn is iets minder, maar dat is zo weinig, ik sta ook scheef. Er is geen andere oplossing meer nu."

Hoe lang Polling uit de roulatie zal zijn is niet duidelijk. "Ik moet eerst twee weken plat liggen. Daarna kan ik langzaamaan weer wat meer gaan doen. Maar het is lastig omdat ik de eerste judoka ben die dit heeft. Dus ik kan het niet vergelijken. We denken dat het een half jaar gaat duren."

Polling baalt van missen WK judo

Geen WK

Het missen van het WK in Bakoe is voor Polling een flinke aderlating. Waar ze op EK's grossiert in gouden medailles, moet ze het doen met maar één WK-medaille. Een bronzen plak in 2013.

"Daar baal ik ontzettend van. Dit gebeurt begin mei, dan heb je nog een kleine vijf maanden. Dus ik heb er nooit bij stil gestaan dat die hernia dan niet al weg zou zijn."

"Ik ben nu net een jaar weer terug, nadat ik er na de Spelen een jaar uit ben geweest. En het gaat hartstikke goed, ik ben Europees kampioen en ik wil heel graag wereldkampioen worden. En nu kan ik niet meedoen, daar baal ik ontzettend van. Maar aan de andere kant ben ik heel blij dat het nu gebeurt en niet volgend jaar, want dan komen de Spelen in gevaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl