Robbert Andringa
NOS Sport

Tegenvaller voor volleyballers: ook Andringa mist WK

Een nieuwe tegenvaller voor de Nederlandse volleyballers in de aanloop naar het WK van volgende maand: Robbert Andringa heeft bij de training op Papendal zijn middenvoetsbeentje gebroken en moet het toernooi missen.

Andringa moet zes weken in het gips en is daardoor niet op tijd hersteld voor het WK, dat van 10 tot en met 30 september wordt gehouden in Italië en Bulgarije.

Het ontbreken van de passer/loper is de tweede tegenvaller voor bondscoach Gido Vermeulen. Vorige week viel middenaanvaller Fabian Plak al weg: de broer van Celeste Plak moet worden geopereerd aan een stressfractuur in zijn scheenbeen en staat enkele maanden aan de kant.

"Robbert kwam op de training iets verkeerd terecht na een sprong en voelde een klein tikje'', aldus bondscoach Vermeulen. "Op de foto werd een breuk in het middenvoetsbeentje geconstateerd. Dit is enorm balen voor Robbert zelf en ook voor het team, waarin hij een vaste kracht is.''

Voorbereiding op WK

Zonder Andringa en Plak vertrekt het Nederlandse team donderdag met dertien spelers naar Brazilië, waar ter voorbereiding op het WK drie oefenwedstrijden worden gespeeld tegen de regerend olympisch kampioen.

Nederland doet in september voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het WK. Oranje is ingedeeld in een poule met Brazilië, Frankrijk, Canada, Egypte en China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl