Wekdienst 16/8: nieuwe droogtemonitor en Madonna 60 jaar

AFP

Goedemorgen! Er komen mogelijk nieuwe maatregelen tegen de droogte en Madonna is 60 jaar.

Het wordt op de meeste plaatsen zomers warm. Tot de avond blijft het droog, maar 's avonds kan er in het westen een regen- of onweersbui vallen. De buien trekken in de late avond en vannacht geleidelijk naar het oosten.

Het weer van donderdag 16 augustus Weerplaza / NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling komt met een nieuwe droogtemonitor. Dan wordt bekend of er meer maatregelen moeten worden genomen vanwege de droogte.
  • Om de doodsoorzaak van model Ivana Smit te achterhalen, is in de rechtbank van Kuala Lumpur de tweede dag in de getuigenverhoren. Smit viel op 7 december van het balkon van een flat in de Maleisische hoofdstad.
  • Madonna wordt 60 jaar en dat wordt overal ter wereld gevierd. Ze is een voorbeeld geweest voor veel artiesten en heeft veel betekend voor de popmuziek.
  • Feyenoord en Vitesse spelen vanavond in de derde voorronde van de Europa League. Voor beide teams wordt het lastig. Vitesse moet in Basel tegen de FC een 0-1 achterstand ongedaan maken. Voor Feyenoord is de klus in De Kuip op voorhand nog zwaarder na de 4-0 uitnederlaag tegen AS Trencín.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump heeft een kritische oud-CIA-chef de speciale bevoegdheid afgenomen om vertrouwelijke informatie in te zien. De maatregel komt een dag nadat John Brennan via Twitter opnieuw felle kritiek had geuit op Trump. De president kondigde aan ook de bevoegdheden van andere ex-chefs van overheidsdiensten onder de loep te nemen. Onder hen onder meer James Comey, een ex-directeur van de FBI, en Susan Rice, de nationaal veiligheidsadviseur van Barack Obama. Het is in de VS gebruikelijk dat mensen hun security clearance ook na hun termijn behouden.

John O. Brennan
@JohnBrennan
It’s astounding how often you fail to live up to minimum standards of decency, civility, & probity. Seems like you will never understand what it means to be president, nor what it takes to be a good, decent, & honest person. So disheartening, so dangerous for our Nation. https://t.co/eI9HaCec1m
6 maanden geleden

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Atlético Madrid heeft ten koste van rivaal Real Madrid voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. In het Estse Talinn versloeg de winnaar van de Europa League de Champions League-titelhouder na verlenging met 4-2.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting Europese Super Cup: Real-Atlético
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fijne dag!

STER Reclame