Telefoon vermist meisje (14) na verdwijning nog gebruikt

De vader van de vermiste Nsimire ANP

De politie heeft meer details bekendgemaakt over de vermissing van de 14-jarige Nsimire Massembo. Het meisje uit Den Haag is al tweeënhalve week spoorloos.

De tiener wordt sinds 27 juli vermist. In de dagen daarna is ze nog een aantal keren gezien, onder meer met vriendinnen. Uit politie-onderzoek blijkt dat haar telefoon in de week nadat ze verdween, meerdere keren heeft aangestaan in Den Haag.

Sinds zaterdagnacht 4 augustus staat de telefoon uit. Ook is na haar verdwijning gebruikgemaakt van haar ov-chipkaart. Het is niet duidelijk of Nsimire de telefoon en ov-chipkaart zelf heeft gebruikt.

Oproep van vriendinnen

De politie denkt dat Nsimire is weggelopen en dat iemand haar helpt om onvindbaar te zijn.

In een speciaal politiebericht dat vandaag is uitgezonden bij Omroep West roepen vriendinnen van Nsimire haar op om terug te komen. "Het doet echt heel veel pijn", zegt vriendin Djayla. "Elke dag denk je aan haar, elke dag mis je haar wel in iets. Het heeft echt een impact op mijn leven."

Eerder plaatste de vader van het vermiste meisje een emotionele post op Facebook. Hij riep "alle vaders en moeders in Nederland" op om te helpen zoeken naar zijn dochter.

Ook vroeg hij zich af waarom Amber Alert niet werd ingezet. Volgens de politie is daar niet voor gekozen, omdat er geen directe aanwijzingen waren dat ze gevaar liep.

De politie heeft ook een persoonlijk bericht voor Nsimire gepubliceerd:

Het kan moeilijk zijn om na 2,5 week contact op te nemen. Het is wel het beste om te doen. We willen graag met je praten en horen hoe het met je gaat. Als je je nog niet wilt melden, laat dan in elk geval iets van je horen. En kom je wel naar ons toe, dan zullen wij je opvangen en eerst eens rustig praten over wat er aan de hand is, wat je nodig hebt. Daarna kijken we hoe we je kunnen helpen.

Dit is een artikel van

STER Reclame