ANP

Dj vangt bot in zaak tegen 'fiscalist van de sterren'

time icon

Dj en muziekproducer Headhunterz (Willem Rebergen) kan schade die hij heeft geleden door adviezen van belastingadviseur Frank B. niet op hem verhalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een zaak die door de dj was aangespannen.

De veel in het buitenland verblijvende dj meldde zich in 2012 bij B., die gespecialiseerd is in adviezen aan klanten in de media- en entertainmentwereld. B. zei dat Headhunterz zijn activiteiten beter op Cyprus kon onderbrengen en op papier in het buitenland kon gaan wonen. Dan zou hij minder belasting hoeven betalen dan als hij in Nederland zou blijven.

De dj volgde de adviezen op, maar brak na anderhalf jaar met B., onder meer omdat hij bang was dat hij de wet overtrad. Hij deed zijn verhaal bij de Belastingdienst en kreeg een naheffing, die volgens het Parool honderdduizenden euro's bedroeg.

De rechter vindt dat Headhunterz zijn beschuldigingen onvoldoende heeft onderbouwd. Zo blijkt nergens uit dat hij B. heeft gezegd dat hij niet wilde emigreren. Ook is de bewering dat de Cyprus-constructie illegaal is niet onderbouwd. De rechter komt tot de conclusie dat B. heeft gehandeld zoals van een bekwaam belastingadviseur mag worden verwacht.

Afrojack, Linda de Mol

Het Openbaar Ministerie deed in april een inval bij het kantoor van B., omdat hij voor bekende artiesten dubieuze constructies zou hebben opgezet, zoals hij ook voor Headhunterz zou hebben gedaan.

B. ontkent de beschuldigingen. Ook Linda de Mol en dj Afrojack behoorden tot zijn klantenkring.

STER Reclame