NOS Voetbal

Eto'o trots op contract in Qatar, precies zoals de sjeik wil

Eto'o groots onthaald in Qatar

Samuel Eto'o is groots onthaald door Qatar Sports Club, alsof hij nog de grote ster van weleer is. Op 37-jarige leeftijd voegt de spits uit Kameroen nog een hoofdstuk toe aan zijn imposante loopbaan.

"Ik ben zo blij dat de transfer is afgerond. Ik ben er trots op om te spelen in het land waar het WK van 2022 wordt gehouden. De goede reputatie van de Qatarese competitie deed me besluiten om akkoord te gaan met het aanbod", zei hij bij zijn presentatie. Hij gaat met rugnummer 81 spelen. Zijn geboortejaar.

De grote baas

Bij de presentatie was de grote baas ook aanwezig: zijne excellentie Jassim bin Hamad bin Nasser al-Thani, voorzitter van de club en lid van de koninklijke familie. "Hopelijk kan Eto'o de wensen van de koning in vervulling laten gaan", voerde vicepresident Rashid Shaheem de druk nog maar eens op.

Eto'o voetbalde de laatste drie jaar in Turkije bij Antalyaspor en Konyaspor. Daarvoor speelde hij bij onder meer Anzji, Chelsea, Everton en Sampdoria en maakte hij furore in Spanje bij FC Barcelona en in Italië bij Internazionale.

Vooral bij Barcelona was de viervoudig Afrikaanse voetballer van het jaar van de buitencategorie met 130 goals in 199 duels, drie landskampioenschappen en twee Champions League-titels. En met Inter pakte hij in 2010 de treble (landstitel, Champions League en beker).

Xavi en Sneijder

Bij Barcelona werd Eto'o bediend door Xavi en bij Inter door Wesley Sneijder. Zijn twee oud-ploeggenoten spelen nu ook in Qatar. Xavi bij Al-Sadd en Sneijder bij Al-Gharafa.

Samuel Eto'o en Wesley Sneijder in 2011 bij Inter

Qatar SC staat na twee speelronden vierde in de Qatarese competitie. De Nederlander Erik van der Meer is assistent-trainer bij de nieuwe club van Eto'o, die in 2003 voor het laatst kampioen van Qatar werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl