Phillip Cocu
NOS Voetbal

Champions League-doek valt nu al voor Cocu en Promes

Phillip Cocu zal dit seizoen geen Champions League spelen met zijn nieuwe club Fenerbahçe. De voormalig trainer van PSV is met de Turkse club in de derde voorronde uitgeschakeld door het Portugese Benfica.

Fenerbahçe moest op eigen veld de 1-0 uitnederlaag wegwerken, maar de ploeg van Cocu kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Benfica kwam zelfs op voorsprong via Gedson Fernandes. Vlak voor rust kopte Alper Potuk de gelijkmaker tegen de touwen.

Cocu moet het nu doen met de groepsfase van de Europa League. De Turkse competitie begon beter voor Fenerbahçe met een 2-1 overwinning op Bursaspor.

Ook Promes redt het niet

Ook voor Quincy Promes ging er een streep door de Champions League. De Oranje-international liep zich met Spartak Moskou stuk op PAOK Saloniki. Het werd 0-0 in Moskou, na een 3-2 nederlaag in Griekenland. Luiz Adriano kreeg al na een halfuur rood.

Quincy Promes

Bij PAOK verspeelde Spartak een 2-0 voorsprong en dat is ze duur komen te staan. Extra zuur voor Promes is dat hij vorige week een strafschop op de 3-3 miste. Met die uitslag was Spartak wel doorgegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl