Robin Haase
NOS Sport

Haase klaart de klus op achterafbaantje, Murray nog 'niet in balans'

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn loopbaan de tweede ronde van het masterstoernooi in Cincinnati bereikt. De Hagenaar, die in 2012 en 2017 in de eerste ronde werd uitgeschakeld, versloeg Filip Krajinovic met 4-6, 6-2, 6-3.

Haase had aanvankelijk moeite om op het rumoerige achterafbaantje zijn draai te vinden. De nummer 55 van de wereld speelde te passief, maar kon het duel doen kantelen. Ondanks een vroege break achterstand in de derde set, kwam hij na de eerste set niet echt meer in de problemen.

Haase raakte deze week voor het eerst sinds augustus vorig jaar zijn plaats in de topvijftig van de wereld kwijt. Als hij in Cincinnati in de volgende ronde stunt tegen de als derde geplaatste Alexander Zverev, keert hij - anderhalve week voor de US Open - weer terug in de topvijftig.

Murray uitgeschakeld, Djokovic wint wel

Andy Murray is al naar huis. De Brit, die na een slepende heupblessure ver verwijderd is van zijn oude niveau, moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Lucas Pouille: 1-6, 6-1, 4-6. "Ik ben nog niet in balans", zei hij na afloop.

Murray nog 'niet in balans' en verliest direct in Cincinnati

Novak Djokovic plaatste zich wel voor de tweede ronde door in twee sets af te rekenen met Steve Johnson. De Serviër had twee uur nodig om de Amerikaan te verslaan: 6-4 en 7-6 (4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl