Steven Nzonzi met zijn dochtertje en de wereldtitel
NOS Voetbal

Wereldkampioen Nzonzi naar AS Roma, AC Milan huurt Bakayoko

Steven Nzonzi maakt de overstap van Sevilla naar AS Roma. De 29-jarige Franse middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen in de Italiaanse hoofdstad.

Met de overgang van Nzonzi, die in Rusland wereldkampioen werd, is een bedrag van dertig miljoen euro gemoeid, exclusief eventuele bonussen van maximaal vijf miljoen.

Bakayoko naar Milan

Ook Nzonzi's collega-middenvelder en landgenoot Tiémoué Bakayoko heeft een nieuwe club gevonden. Hij vertrekt op huurbasis met een optie tot koop van Chelsea naar AC Milan.

Tiémoué Bakayoko

De atletische speler met Ivoriaanse roots won vorig seizoen de FA Cup en speelde 29 competitiewedstrijden voor Chelsea, dat Bakayoko in de zomer van 2017 voor een slordige veertig miljoen euro inlijfde nadat hij een sterk seizoen had gedraaid en de landstitel had veroverd bij AS Monaco.

De Franse club daarmee verdiende fors aan Bakayoko. In 2014 kwam maakte hij voor circa tien miljoen euro de overstap van Stade Rennais naar het prinsdom.

Rus Tsjerysjev naar Valencia

Valencia neemt Denis Tsjerysjev over van Villarreal. De 28-jarige Russische aanvaller eiste deze zomer op het WK in eigen land een hoofdrol op met vier doelpunten. Tsjerysjev stond in Spanje ook al onder contract bij Real Madrid en Sevilla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl