In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Celstraf voor pooier die vrouwen op 'sadistische wijze' mishandelde

Een 33-jarige man uit Arnhem die vrouwen opsloot en ze voor hem liet werken in de prostitutie, moet de gevangenis in. Hij heeft een celstraf van zeven jaar opgelegd gekregen, twee jaar meer dan de eis. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan de vrouwen.

De man liet drie vrouwen voor hem werken. Het geld dat ze in de prostitutie verdienden, moesten ze aan hem geven. Ze kregen in ruil daarvoor drugs, meldt Omroep Gelderland.

Sadistisch

Volgens de rechtbank heeft de man de vrouwen "stelselmatig en soms op gruwelijke en sadistische wijze mishandeld". Daarover zegt de rechtbank verder niks. Wel benoemt de rechter nog dat de man de vrouwen opsloot, hun leven controleerde en hun wereld klein maakte.

De man is veroordeeld voor mensenhandel, wederrechtelijke vrijheidsberoving en overtreding van de Opiumwet.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van vijf jaar geëist. De rechtbank vindt dat die straf geen recht zou doen aan de ernst van de feiten "en het door verdachte toegebrachte leed". De rechtbank rekent het de man uit Arnhem onder meer zwaar aan dat hij doelbewust misbruik heeft gemaakt van de drugsverslaving van de vrouwen.

Advertentie via Ster.nl