NOS Voetbal

Ten Hag waakt voor gemakzucht: 'We gingen in Luik niet volle bak in tweede helft'

Ajax weet wat het moet doen tegen Standard Luik

Een return in eigen huis in de derde voorronde van de Champions League ingaan met een 2-2 gelijkspel uit de uitwedstrijd. Daar zou Ajax vooraf tegen Standard Luik wellicht voor hebben getekend.

Ware het niet dat de ploeg van trainer Erik ten Hag bij rust met 2-0 leidde in België. "We gingen niet volle bak in de tweede helft. Er kwam een vorm van gemakzucht in de ploeg", constateert Ten Hag daags voor de return in de Johan Cruijff Arena.

"Als je in de rust met 2-0 voor staat, dan kan de gedachte erin sluipen: 'Lekker, de buit is binnen'. We leden onnodig balverlies en benutten de kansen niet. We trapten in de val."

Ook Klaas-Jan Huntelaar baalt ervan dat zijn ploeg geen betere uitgangspositie heeft verworven voor het duel van dinsdag. "Maar ik denk dat het voor ons een heel mooie wedstrijd kan worden. We moeten ons eigen spel spelen en vanuit daar de wedstrijd naar ons toetrekken."

Ten Hag houdt rekening met druk. "Ik denk dat er altijd veel druk is. Ik ben me ervan bewust dat die door de buitenwacht wordt opgevoerd. Dat is logisch."

Weet Ajax de horde Standard Luik te nemen, dan ontmoet het de winnaar uit de strijd tussen Dinamo Kiev en Slavia Praag. Het eerste duel eindigde in Tsjechië in 1-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl