Demi Schuurs is op de wereldranglijst voor dubbelspelers opgeklommen naar de dertiende plaats, haar hoogste ranking ooit. De 25-jarige Limburgse pakte vannacht alweer haar zesde titel van het jaar door samen met de Australische Ashleigh Barty het prestigieuze toernooi van Montreal te winnen.

Schuurs en Barty waren de als tweede geplaatste Latisha Chan uit Taiwan en Jekaterina Makarova uit Rusland met 4-6, 6-3, 10-8 de baas. "Op het einde werd ik nerveus, maar gelukkig was Ashleigh daar om me rustig te houden. Dat was erg belanrijk", aldus Schuurs.

Het duo won eerder dit jaar ook al het grote toernooi van Rome. Haar vier andere titels behaalde Schuurs, die zich sinds 2015 volledig op het dubbelspel richt, met Kiki Bertens (Brisbane), Elise Mertens (Rosmalen en Hobart) en Katarina Srebotnik (Nürnberg).

Vijfde Nederlandse in top-10

Schuurs kan de vijfde Nederlandse speelster in de top-10 van het dubbelspel worden. Betty Stöve (zij was nummer 1 in de jaren zeventig), Manon Bollegraf (vierde in 1998), Brenda Schultz (zevende in 1995) en Caroline Vis (negende in 1998) gingen haar voor.

Betty Stöve won in haar loopbaan tien grandslamtitels in het dubbelspel ANP

Omdat Schuurs geen vaste partner heeft, komt ze (nog niet) in aanmerking voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de beste acht koppels van 2018. Met Mertens bezet ze de elfde plaats en met Barty de twaalfde plaats.

STER reclame