Keisuke Honda bij zijn presentatie als bondscoach van Cambodja
NOS Voetbal

Oud-VVV'er Honda bondscoach Cambodja en blijft voetballen

Hij tekende vorige week nog een contract als speler bij het Australische Melbourne Victory, maar Keisuke Honda zet nu ook al zijn eerste stappen als trainer. De Japanner wordt bondscoach van Cambodja.

Honda, die als speler in Europa doorbrak bij VVV-Venlo, tekende zondag een contract dat hem voor twee jaar aan de Cambodjaanse voetbalbond bindt. Hij zal geen salaris krijgen, maar wel een reiskostenvergoeding ontvangen. Hij wil naar eigen zeggen het voetbalniveau in het land een boost geven.

"Ik wil Cambodja helpen om een duidelijke stijl te creëren en het land te promoten over de hele wereld", vertelde de na het afgelopen WK afgezwaaide 98-voudig international en aanvoerder van de Japanse ploeg op een persconferentie.

Speler/trainer

Zijn nieuwe aanstelling betekent niet dat de 32-jarige Honda zijn Australische avontuur opzij zet. Honda gaat het spelen in Melbourne combineren met het bondscoachschap van Cambodja en zou met zijn spelers willen communiceren via videoverbindingen.

De fans van Melbourne hoeven zich echter geen zorgen te maken dat hun nieuwe ster wedstrijden zal overslaan. Honda mocht van zijn club alleen ingaan op het aanbod van de Cambodjaanse bond mits hij geen duels zou missen. Bovendien ligt de Australische competitie sinds dit seizoen stil tijdens interlandperiodes.

Van Venlo tot Milaan

De spelmaker streek in januari 2008 neer in Venlo en maakte in twee jaar tijd indruk. Hij verdiende een transfer naar CSKA Moskou en speelde zich in vier jaar tijd in de kijker van de Europese top.

Honda maakte in 2014 voor twintig miljoen euro de overstap naar AC Milan en speelde verder nog voor het Mexicaanse Pachuca, dat hem deze maand verkocht aan Melbourne.

Cambodja, de nummer 166 van de FIFA-ranglijst, is hem niet onbekend. In 2016 opende Honda al een voetbalacademie in de hoofdstad Phnom Penh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl