FC Emmen kent een droomdebuut, winst bij ADO Den Haag

Droomdebuut FC Emmen met overwinning bij ADO Den Haag

FC Emmen heeft zijn debuut in de eredivisie opgeluisterd met een overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. De gepromoveerde club won met 2-1.

ADO en Emmen keken lange tijd de kat uit de boom en waakten beide voor onderschatting van de tegenstander. De thuisploeg wist echter een paar kleine kansjes te creëren, maar die waren niet besteed aan Tom Beugelsdijk en Melvin Lorenzen. Aan de andere kant kon een schot van Nicklas Pedersen doelman Indy Groothuizen niet verrassen.

De ADO-goalie moest voor rust toch capituleren. Glenn Bijl nam de bal buiten de zestien op zijn pantoffel en schoot prachtig raak. Nog geen vijf minuten later werd het zelfs 2-0 voor de debuterende Drenten. Anco Jansen schoot binnen vanaf elf meter, nadat Danny Bakker een overtreding op Wouter Marinus had gemaakt.

ADO probeerde na rust naar voren te spelen en dat leverde een paar kansen op, waarbij de pas 18-jarige Kjelt Scherpen handelend moest optreden. Op een schot van Sheraldo Becker had de jonge doelman echter geen antwoord.

Het bleek de voorbode van een heuse belegering van het Emmen-doel, waarbij Erik Falkenburg op de paal schoot en Becker zijn tweede had kunnen maken, ware het niet dat hij de bal voor een praktisch leeg doel hoog over schoot.

ADO wist echter niet meer te scoren, waardoor de eerste overwinning van FC Emmen in de eredivisie een feit werd.

Glen Bijl zette FC Emmen op 0-1