Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal naar finale in Toronto en treft jarige Tsitsipas

Rafael Nadal heeft zich ten koste van Karen Chatsjanov geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in Toronto. De Spaanse nummer één van de wereld was met 7-6 (3), 6-4 te sterk.

Nadal wist Chatsjanov direct te breken, maar speelde daarna een slechte servicegame, die hij verloor op love. Nadal leidde toen echter met 2-0. Vervolgens gaf hij de Rus, die geen set gewonnen had in hun drie eerdere ontmoetingen, geen enkele breekkans meer.

Nadal en Tsitsipas naar finale masters Toronto

Nadal won in 2013 in Cincinnati voor het laatst een masterstoernooi dat op hardcourt gespeeld wordt. Daarna zegevierde hij ook in Canada en pakte de Spanjaard een maand later ook de titel op de US Open.

In de finale treft Nadal de Griek Stefanos Tsitsipas, die met 6-7 (4), 6-4, 7-6 (7) van Kevin Anderson won.

Stefanos Tsitsipas

Tsitsipas, die vandaag zijn 20ste verjaardag viert, won voor de vierde keer deze week van een speler uit de mondiale toptien. Eerder in het toernooi versloeg hij Alexander Zverev, Dominic Thiem en Novak Djokovic.

Tsitsipas kwam in de tiebreak van de eerste set op 4-1, maar verloor daarna 6 punten op rij. In de tweede tiebreak verspeelde hij een 6-4 voorsprong, maar nadat hij een matchpoint van Anderson had overleefd, sloeg hij alsnog toe.

Het wordt de tweede keer dat Tsitsipas en Nadal elkaar treffen. De nummer 27 van de wereld ging er in april op het gravel van Barcelona kansloos af tegen Nadal: 2-6, 1-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl