Danny Post heeft VVV-Venlo op voorsprong gezet Pro Shots
NOS Voetbal

VVV bezorgt Willem II opnieuw een valse start

Willem II is voor de zesde keer op rij het eredivisieseizoen begonnen met een thuiswedstrijd. En voor de zesde keer leverde dat geen overwinning op. Dit keer was VVV-Venlo in Tilburg te sterk: 0-1.

De beginfase was nog wel voor Willem II, dat gevaar creëerde met een afstandsschot van Elmo Lieftink. Maar langzaam maar zeker namen de bezoekers de regie in handen.

Martin Samuelsen viel op met enkele leuke acties, al kwam het echte gevaar opvallend genoeg van Danny Post. De middenvelder wist vorig jaar in twintig competitiewedstrijden geen enkele keer doel te treffen, maar vond nu in de 21ste minuut met een prachtig afstandsschot met rechts de kruising.

Het schot van VVV'er Danny Post zeilt de Tilburgse bovenhoek in Pro Shots

Even later was de aanvoerder zelfs dicht bij de 0-2, maar de deze keer met links geschoten bal verdween rakelings naast het Willem II-doel.

VAR grijpt in

In de tweede helft lukte het Willem II wat beter een vuist te maken. Enkele voorzetten leverden gevaarlijke situaties voor het doel van VVV op. Chris Kum werkte daarbij de bal bijna in eigen doel, maar tot zijn opluchting eindigde de boogbal op de lat.

Willem II-trainer Adrie Koster in de weer langs de zijlijn Pro Shots

Uit een voorzet van Jordy Croux leek in de 70ste minuut dan toch de gelijkmaker voort te komen. Fran Sol werkte de bal over de lijn en heel Tilburg juichte, maar de VAR greep in. In de herhaling bleek dat de Spanjaard had gescoord met de bovenarm en niet met het hoofd of de schouder.

In de slotfase zette Willem II nog eens flink aan en was een gelijkspel wel verdiend geweest. De Limburgers bleven echter overeind tegen de ploeg van trainer Adrie Koster, wiens laatste eredivisieduel als trainer in april 2008 was toen hij met Ajax met 5-1 won van Heracles Almelo.

Statistieken Willem II-VVV-Venlo

STER reclame