Kuiper adviseur schaatsers in Canada

Voormalig bondscoach Geert Kuiper vertrekt naar Canada. De 58-jarige Fries gaat aan de slag als technisch adviseur bij de Canadese schaatsbond.

Sinds 2014 was Geert Kuiper bondscoach en enkele maanden geleden nam hij afscheid van de Nederlandse schaatsbond. Bij de KNSB was hij verantwoordelijk voor de selecties op de ploegachtervolging, massastart en teamsprint.

SSC/PVC
@SSC_PVC
Dutch Gold Medal Coach Geert Kuiper to Join 🇨🇦 Long Track Program as Technical Advisor More details > https://t.co/C1xpV855Nw #isu #speedskating #Skating #IceSkating #skater #longtrack #Patinage #Patinaje #Pattinaggio #schaatsen
7 maanden geleden

Volgens de Canadese schaatsbaas Shawn Holman hebben ze Kuiper nodig voor het opstellen van selectiecriteria en trainingsprogramma's. De kennis en ervaring van Geert Kuiper moet hun helpen om de doelen te halen bij de Spelen van Peking 2022.

Zilver en brons

Op de Winterspelen in Pyeongchang moest bondscoach Kuipers op de ploegenachtervolging genoegen nemen met zilver (vrouwen) en brons (mannen). Op de massastart was het resultaat twee keer brons, voor Irene Schouten en Koen Verweij.

STER Reclame