Langeveld niet van start op EK na bijensteek

Sebastian Langeveld in de Dauphiné 2018 ANP

De Nederlandse wielerploeg moet het zondag met een man minder doen. Sebastian Langeveld start niet bij de Europese kampioenschappen wielrennen in Glasgow. De renner van EF-Education First is donderdag gestoken door een bij. Dat resulteerde in een hevige allergische reactie.

"Sebastian heeft flink wat zwellingen in het gezicht en kan gewoon niet op tijd fit zijn voor de wedstrijd", aldus bondscoach Thorwald Veneberg. Naast Mathieu van der Poel, Koen de Kort, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Dylan van Baarle, Pieter Weening en Oscar Riesebeek had de KNWU Boy van Poppel als reserve aangewezen, maar ze laten hem niet alsnog naar Schotland komen.

"Met de Ronde van Polen en meteen erna de BinckBank Tour is zijn wedstrijdprogramma momenteel te vol. We gaan dus met zeven renners van start in de wegrit."

Topbezetting op de Europese kampioenschappen

Met Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Wout van Aert kunnen de Nederlanders een behoorlijke tegenstand verwachten. De wedstrijd wordt verreden op een heuvelachtig parcours van 14,4 kilometer. De mannen moeten deze ronde 16 keer afleggen voordat er een opvolger van Alexander Kristoff is gevonden.

STER Reclame