BMX'er Harmsen eindigt als zesde in EK-finale

ANP

Joris Harmsen heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de BMX-finale bij De Europese Kampioenschappen. In Glasgow eindigde de 25-jarige BMX'er als zesde. Niek Kimmann, die al het hele seizoen heerst in de wereldbeker, werd verrassend uitgeschakeld in de halve finales.

Kyle Evans veroverde tot groot enthousiasme van het Britse publiek in Glasgow de Europese titel. Zijn landgenoot Kye Whyte maakte het feestje compleet door wereldkampioen Sylvain André uit Frankrijk op de streep van het zilver af te houden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zesde plaats voor BMX'er Harmsen in EK-finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Op zich ging het goed", vertelde Harmsen na de finale. "Ik reed een prima rondje, maar door een fout van de Zwitser David Graf viel ik wat naar achteren. Echt jammer, want ik lag best goed en er zat meer in."

Net als Smulders en Kimmann was ook Harmsen niet echt te spreken over de baan. "Echt totaal niet mijn lievelingsbaan. Het is heel steil en diep. Dat is heel lastig en ook zwaar. Gelukkig heb ik goede races kunnen rijden, maar dit is niet mijn favoriete baan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Harmsen: 'Prima rondje, maar er zat meer in'

In Glasgow kwamen in totaal acht Nederlandse BMX'ers bij de mannen in actie vandaag. De Nederlandse ploeg had pech na de kwalificaties, want in heat drie van de achtste finales moesten vijf Nederlanders in actie komen.

Niek Kimmann werd, net als Dave van der Burg, dus al uitgeschakeld in de halve finales. "Als je veruit de beste bent, maakt je startplek niet uit", vertelde Kimmann teleurgesteld na zijn halve finale. "Ik was hier niet de beste, maar ik probeerde er het beste van te maken."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kimmann: geen vrede mee, maar ik kan het accepteren

Voor Kimmann was het vooral verwarrend de aanwijzing van de startplekken ging. "Vrijdag ging dat op punten en vandaag was het ineens op tijd. Als ik mee wil doen, heb ik gewoon baan één nodig. Jammer, ik heb er geen vrede mee, maar ik kan het wel accepteren."

Acht Nederlandse BMX'ers

Voor Robin Dijk en Mitchel Schotman waren de kwartfinales het eindstation. Kevin van de Groenendaal, Justin Kimmann en Niels Bensink werden in de achtste finales al uitgeschakeld.

Bij de vrouwen werd Laura Smulders op overtuigende wijze Europees kampioene in Glasgow.

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer nog te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema van de komende dagen.

STER Reclame