De sport van zaterdag bij de NOS

Dafne Schippers en Jamile Samuel EPA

Op de voorlaatste dag van De Europese Kampioenschappen valt er veel te winnen voor de Nederlandse equipe.

De dag begint in Glasgow met de EK BMX. De voltallige Nederlandse BMX-ploeg, bestaande uit dertien renners, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales (mannen) en de halve finales (vrouwen).

De races, met onder anderen wereldkampioene Laura Smulders en voormalig wereldkampioen Niek Kimmann, zijn live te volgen op NOS.nl en via de NOS-app.

EK atletiek

In het Olympisch Stadion van Berlijn strijden vier Nederlandse vrouwen om de medailles. Dafne Schippers en Jamile Samuel lopen de EK-finale 200 meter. Op de 400 meter gaan Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor voor eremetaal.

Het avondprogramma met de atletiekfinales is van 19.25 uur tot 21.54 uur te volgen op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app. Gregory Sedoc schuift opnieuw aan als analist bij Dione de Graaff.

Het volledige programma van De Europese Kampioenschappen vind je hier.

WK zeilen

Er worden vandaag niet alleen EK-titels verdeeld. Bij de WK zeilen in het Deense Aarhus varen Annemiek Bekkering en Annette Duetz de medalrace in de 49erFX-klasse. Beelden van die wedstrijd zijn te zien op NOS.nl en in de televisieuitzendingen op NPO 1.

Fortuna Sittard promoveerde vorig seizoen na 16 jaar weer naar de eredivisie ANP

Eredivisie

In de eredivisie trapt landskampioen PSV in Eindhoven af tegen FC Utrecht. Ajax ontvangt Heracles, terwijl promovendus Fortuna Sittard op bezoek gaat bij Excelsior. Willem II speelt tegen VVV.

Via Langs de Lijn op NPO Radio 1 blijft u de hele avond op de hoogte van de tussenstanden. De wedstrijden zijn traditiegetrouw ook in samenvatting te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1, vanaf 22.29 uur.

Uitzendingen zaterdag 11 augustus

11.05 uurDe Europese Kampioenschappen: BMXNOS.nl en NOS-app
13.30 uurDe Europese Kampioenschappen: BMX, turnen, openwaterzwemmenNPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.30 uurLangs de LijnNPO Radio 1
18.50 uurSportjournaalNPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uurDe Europese Kampioenschappen: atletiekNPO 3, NOS.nl en NOS-app
22.29 uurStudio Sport EredivisieNPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.27 uurStudio Sport: o.a. WK zeilenNPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER Reclame