Titelverdedigster Vetter loopt EK-medaille mis op zevenkamp

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Vetter: Het was enorm stressvol'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Vetter heeft het moeilijk op de afsluitende 800 meter

Na een zware overlevingstocht van twee dagen heeft zevenkampster Anouk Vetter naast een medaille op de EK gegrepen. De Europees kampioene van twee jaar geleden in Amsterdam kwam zonder een echte uitschieter terecht op de vijfde plaats met 6.414 punten.

De Europese titel ging naar de Belgische Nafissatou Thiam, de wereld- en olympisch kampioene. Thiam won met 6.816 punten. Ze hield de Britse Katarina Johnson-Thompson (6.759) ruim 50 punten achter zich. Het brons ging naar de Duitse Carolin Schäfer (6.602).

Thiam nam bij het speerwerpen, het zesde onderdeel, de leiding. Tot dan had ze flink tegenstand gekregen van Johnson-Thompson, die in het verleden vaak bezweek onder de druk, maar inmiddels het plezier in de sport heeft teruggevonden.

Flow

Vetter kon zich niet in het duel tussen de Belgische en de Britse mengen. De flow van twee jaar geleden in Amsterdam, was er dit keer niet. De nummer drie van het laatste wereldkampioenschap gaf alles, maar kon op geen enkele discipline boven zichzelf uitstijgen.

Donderdag bij het hoogspringen kreeg ze ook nog last van haar afzetvoet, waardoor ze op de slotdag na haar eerste poging bij het verspringen eigenlijk wilde opgeven. Ze zette uiteindelijk door, maar wist ook meteen dat het dit keer geen feest zou worden.

Het speerwerpen biedt haar doorgaans nog een mogelijkheid wat eerder opgelopen schade weg te werken, maar ook dat lukte in Berlijn niet. Ze kreeg ook nog knieproblemen en na zes onderdelen wist Vetter dat haar medaillekansen verkeken waren. "Het is een survival geweest", zei ze vermoeid. Op de afsluitende 800 meter, zeker niet haar favoriete onderdeel, zakte ze nog een plaats in het klassement.

STER Reclame