Koen Smet in actie in Berlijn
NOS Sport

Smet uitgeschakeld op de 110 meter horden

Koen Smet heeft zich bij de Europese kampioenschappen in Berlijn niet geplaatst voor de finale van de 110 meter horden. De 26-jarige atleet eindigde in zijn halve finale als zevende in 13,71 seconden.

Smet moest boven zichzelf uitstijgen om de eindstrijd te bereiken. Op de Europese ranglijst bezette hij voor de EK de negentiende plaats. In mei plaatste hij zich voor Berlijn met een tijd van 13,53 seconden, zijn persoonlijk record.

De finale leverde een spannende strijd op tussen de Fransman Pascal Martinot-Lagarde en de Rus Sergej Sjoebenkov, die als Rus onder neutrale vlag mocht meedoen aan de EK. De fotofinish moest uiteindelijk over de titel beslissen. Martinot-Lagarde (13,17) bleek tweeduizendste van een tel sneller en veroverde na veel brons en zilver eindelijk een internationale titel.

Zware indeling

Hij had gerenommeerde tegenstanders: de Spanjaard Orlando Ortega (zilver op de Spelen in Rio), de Brit Andy Pozzi (wereldkampioen indoor) en de Cyprioot Milan Trajkovic (zevende op de Spelen in Rio). Smet verloor al bij de start de aansluiting met de rest van het veld en kon onderweg te weinig snelheid ontwikkelen om het gat te dichten.

"Het was alles of niets. Het werd niets", vond Smet, die twee jaar geleden in een diepe depressie belandde en wilde stoppen met atletiek. Inmiddels heeft hij het plezier in de sport teruggevonden. Dit jaar plaatste hij zich voor de WK indoor en dus ook voor de EK in Berlijn. "Ik had hier alleen op meer gehoopt."

Finishfoto wijst Martinot-Lagarde als winnaar aan op 110 m horden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl