Fernando Alarza, Pierre Le Corre en Marten van Riel
NOS Sport

Triatleet Le Corre verovert Europese titel in Glasgow

Pierre Le Corre heeft bij De Europese Kampioenschappen in Glasgow goud gewonnen op de triatlon. De Franse atleet deed 1.47,17 over de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Het waren de Slowaak Richard Varga en de Brit Alistair Brownlee die als eerste het water uit waren in het Strathclyde Country Park in Glasgow. Zij vormden tijdens het fietsen al snel een kopgroepje met Le Corre en Marten van Riel uit België.

Demarrage Le Corre

Bij de start van het hardlopen hadden Le Corre, Van Riel en Brownlee een flinke voorsprong op de rest, maar met nog anderhalve ronde te gaan, kon Brownlee de andere twee niet meer bijhouden. Le Corre demarreerde met nog drie kilometer te lopen en snelde soeverein naar het goud.

Fransman Le Corre verovert EK-goud op triatlon

Favoriet Brownlee (olympisch kampioen, tweevoudig wereldkampioen en drievoudig Europees kampioen) werd vervolgens nog ingehaald door de Spanjaard Fernando Alarza, die een flinke eindsprint beloonde met de zilveren medaille. Het brons ging naar Van Riel.

Geen Nederlands succes

Jorik van Egdom en Donald Hillebregt, de twee Nederlandse triatleten die in actie kwamen in Glasgow, eindigden op plaats 21 en 40.

"Het ging moeizaam", vertelde Van Egdom na afloop. "Met zwemmen heb ik het verprutst en daardoor ging ik bij het fietsen heel hard rijden, waardoor ik bij het lopen al helemaal leeg was. Plaats 21 is niet goed en niet slecht. Het is in ieder geval beter dan de vorige keer."

Van Egdom: 'Ik heb het verprutst met zwemmen'

Van Egdom was met andere verwachtingen naar Glasgow gekomen. "Een fatsoenlijke top-10 moet ik echt kunnen. Dan moet het zwemmen goed zijn, want dan hoef ik daarna minder hard te fietsen en loop ik beter. Mentaal was dat zeker een dingetje. Maar ja, dat is triatlon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl