Een inwoonster van het noordelijke dorpje Bangsal haalt spullen uit haar verwoeste huis EPA

Dodental Lombok op 321, overgrote deel huizen verwoest

time icon

Het dodental van de aardbeving van zondag op het Indonesische eiland Lombok is verder opgelopen tot 321. Het cijfer komt van de reddingsdienst BNPB. Al eerder deze week waren er berichten dat er meer dan 300 doden waren, maar bevestiging daarvan was er nog niet.

Ook wordt steeds meer duidelijk over het aantal mensen dat gevlucht is en de schade aan gebouwen op Lombok. Uit een nieuwe inventarisatie van de BNPB blijkt dat meer dan 270.000 mensen hun huis zijn ontvlucht vanwege de zware aardbevingen van de afgelopen twee weken.

Zij zouden verspreid zijn over duizenden hulpposten, waar ze voedsel en eerste hulp kunnen krijgen. Verwacht wordt dat het cijfer, net als het dodental, de komende dagen verder zal stijgen.

Meer gebouwen ingestort

Volgens de BNPB zijn er bijna 68.000 gebouwen zwaar beschadigd of ingestort. De meeste schade is op het noordelijke deel van het eiland. Daar staat bijna driekwart van de gebouwen niet meer overeind.

Zondag werd Lombok getroffen door de zwaarste beving van de afgelopen tijd, met een kracht van 6,9. Sindsdien zijn er verscheidene naschokken geweest en gisteren volgde opnieuw een zware beving met een kracht van 6,2.

STER Reclame