Bouwmeester staat WK-troon af aan Belgische Plasschaert

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bouwmeester: 'Ik bleef gas geven, maar zij heeft verdiend gewonnen'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Olympisch en Europees kampioen Marit Bouwmeester heeft haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse moeten afstaan. De 30-jarige Friezin werd op de WK voor de kust van het Deense Aarhus vierde in de medalrace en kwam daarmee negen punten tekort voor een vierde WK-goud. Wel legde Bouwmeester beslag op het zilver.

Emma Plasschaert veroverde verrassend de titel. De Belgische, die nog nooit een grote wedstrijd gewonnen had, mocht in de medalrace vijf plaatsen verspelen op Bouwmeester. Ze verloor Bouwmeester echter geen moment uit het oog en zeilde achter de titelverdedigster als vijfde over de finish.

Haar wereldtitel leverde de 24-jarig Plasschaert zelfs een felicitatie op van het Belgische koningshuis.

Belgian Royal Palace
@MonarchieBe
Proficiat @EmmaPlasschaert! Wereldkampioene zeilen! #Aarhus2018 #Proud 🇧🇪
9 maanden geleden

Plasschaert, die dit jaar al brons won bij de EK in La Rochelle, is bij onze zuiderburen de opvolgster van Evi van Acker, die jarenlang het boegbeeld was van het Belgische zeilen. De inmiddels gestopte Van Acker kwam nooit verder dan twee zilveren WK-medailles, beide keren (2011 en 2017) achter Bouwmeester.

STER Reclame