'Hier onderschatten we nog weleens een Europese club'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag en Van Bommel over Europese blamages

Ook in Amsterdam en Eindhoven is de Europese zeperd van Feyenoord (4-0 verlies bij AS Trencín) voorbijgekomen. "Dit is heel slecht voor het Nederlandse voetbal", klinkt het uit de monden van de oefenmeesters van Ajax en PSV.

Ajax-trainer Erik ten Hag zag de pijnlijke nederlaag van Feyenoord en de eerdere uitschakeling van AZ tegen Kairat Almaty op televisie. "Het is een superslechte ontwikkeling die al een paar jaar aan de gang is. Dat is uiteindelijk ook niet goed voor Ajax."

Wel benadrukt Ten Hag dat het ook niet makkelijk is om in Europa te winnen. "Dat onderschatten we in Nederland weleens. Maar in alle landen is voetbal goed ontwikkeld. Alle clubs zijn in staat om goed georganiseerd te spelen. Daar win je niet zomaar even van."

PSV-trainer Mark van Bommel ANP

PSV-trainer Mark van Bommel kijkt ook naar de UEFA-coëfficiëntenlijst. Op basis van die ranking worden de Europese startplaatsen verdeeld.

"We kunnen wel elke keer zeggen dat het toeval is dat we uitgeschakeld worden, of dat we pech hebben gehad. Maar we moeten gewoon zoveel mogelijk punten sprokkelen, want de deelnames worden steeds minder."

Liveblog

Bekijk in ons liveblog al het nieuws uit de voetballerij van deze vrijdag.

STER Reclame