Ullrich stond in 2014 in Zwitserland terecht vanwege een verkeersongeluk EPA

Oud-Tourwinnaar Jan Ullrich opgepakt voor poging tot wurgen prostituee

time icon

De Duitse oud-profwielrenner Jan Ullrich (44) is opgepakt. Dat gebeurde vandaag in een hotel in Frankfurt, bevestigt de Duitse politie na een bericht in Bild.

Volgens die krant zou Ullrich geprobeerd hebben om een prostituee te wurgen. De politie behandelt de zaak als een poging tot moord.

"Ze kregen ruzie, waarna hij haar aanviel", citeert Bild het OM. "Daarbij zou de verdachte haar gewurgd hebben, waarbij het haar zwart voor de ogen werd." Ullrichs advocaat kon of wilde er tegen persbureau DPA niets over zeggen.

Scheiding

De Tour de France-winnaar van 1997 is in Duitsland al dagen in het nieuws. Hij is gescheiden en zei in een interview met Bild dat hij zijn kinderen sinds Pasen niet meer heeft gezien. "Daardoor heb ik dingen gedaan die ik zeer betreur", zei hij.

Ook zei hij omwille van zijn kinderen in therapie te gaan. Onduidelijk is welke therapie hij wil volgen en welke daden hij betreurt.

Vorige week zat Ullrich bijna 24 uur in een politiecel op Mallorca vanwege een ruzie met zijn buurman, de Duitse acteur en regisseur Til Schweiger.

Ullrich (m) bij aankomst bij de rechtbank in Palma de Mallorca, afgelopen zaterdag EPA

Ullrich werd in 1973 geboren in Rostock, dat toen nog deel uitmaakte van de communistische DDR. Hij ging op zijn dertiende naar een speciale school waar sporttalenten van de DDR werden opgeleid.

In 1993 werd hij wereldkampioen op de weg bij de amateurs. Als prof werd hij bij zijn eerste deelname aan de Tour de France, in 1996, meteen tweede. Een jaar later won hij. In de jaren daarna stonden Marco Pantani, een knieblessure en vooral Lance Armstong nieuwe overwinningen in de weg.

Ullrich stopte in 2007 na een dopingzaak en ontslag bij zijn ploeg met wielrennen. Pas in 2013 gaf hij toe dat hij doping had gebruikt.

In 2017 werd hij in Zwitserland tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden veroordeeld, omdat hij in beschonken toestand een ernstig verkeersongeluk had veroorzaakt.

STER Reclame