Softballers kansloos onderuit en eindigen WK als achtste

time icon
NOS

De Nederlandse softbalsters spelen op de WK in het Japanse Chiba niet om de medailles. Canada had in de tussenronde slechts vijf innings nodig om de zege veilig te stellen: 8-1.

Oranje eindigt daardoor als achtste. Twee jaar terug eindigde de ploeg nog als vierde. In aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio 2020, waar softbal voor het eerst sinds 2008 weer op het programma staat, behoudt Oranje wel de A-status van NOC*NSF.

Enige honkslag

In de tweede inning sloeg Suka van Gurp een homerun en bracht daarmee de stand op 1-1. Dat was echter de enige honkslag van Oranje op werpster Lawrie.

HonkbalSoftbalNL
@HonkbalSoftbal
Het zat er helaas niet in tegen Canada. Larissa Franklin maakte met 3 hits en 7 RBI het verschil vandaag. Uiteindelijk kan #TeamKingdomNL terugkijken op een roerig toernooi, waarin toch de topsportstatus met de 8e plaats behouden is. Well done, ladies! https://t.co/VOw56EzyRX
8 maanden geleden

Haar Nederlandse collega's Eva Voortman en Rebecca Soumeru kregen vooral geen vat op Franklin. De Canadese was goed voor twee homeruns en een twee honkslag en sloeg daarmee zeven ploeggenoten over de thuisplaat.

Chaos

Oranje kende een chaotisch toernooi. Tijdens de WK werd bondscoach Juni Francisca op non-actief gesteld. Tjerk Smeets, de technisch directeur van de KNBSB, nam die drastische maatregel nadat Oranje in het Japanse Chiba drie van zijn eerste vier wedstrijden had verloren.

Daardoor kwam een plaats bij de eerste vier in de groepsfase in gevaar. Uiteindelijk lukte het Nederland wel om zich daarbij te scharen en zo de A-status van het NOC*NSF te behouden.

STER Reclame