Het ongeloof en de wanhoop stralen er vanaf bij Jens Toornstra Pro Shots

'Voor schut' en 'Feyenoord gesloopt'. De landelijke ochtendkranten zijn, niet verrassend, eensgezind in hun oordeel over het optreden van Feyenoord in de voorronde van de Europa League. De Rotterdammers gingen met liefst 4-0 onderuit bij AS Trencín.

Het Algemeen Dagblad spreekt op zijn algemene voorpagina en boven het verslag van de wedstrijd van een 'wanvertoning'. De Rotterdamse krant noemt de vernedering in Slowakije 'beschamend' en 'Nederland-onwaardig'.

De Telegraaf gaat er niet minder hard in. 'Feyenoord voor schut in Slowakije' staat op de voorpagina, terwijl ook de kop boven het wedstrijdverslag kort maar duidelijk is: 'Europese afgang'.

Nederlands probleem

De krant maakt echter direct in de eerste alinea nog maar eens duidelijk dat het probleem groter is dan Feyenoord alleen. 'Een jaar geleden werd PSV uit de voorronde geknald door een subtopper uit Kroatië, nu heeft een bescheiden clubje uit Slowakije Feyenoord in het ravijn gesmeten: 4-0. AZ is al uitgeschakeld voordat de competitie begint'

Het stond er echt: 4-0 Pro Shots

Ook Trouw schrijft harde woorden. 'Lamlendig Feyenoord laat zich slachten in Slowakije' en 'Het elftal van Van Bronckhorst zette zich voor schut in het warme Zilina'. De Volkskrant constateert een 'Pijnlijke afgang Feyenoord' en een 'onthutsend slecht' spelende ploeg.

STER reclame