Toornstra: 'We moeten als team in de spiegel kijken'

Feyenoord ging donderdagavond met keiharde cijfers onderuit bij AS Trencín (4-0) en kan plaatsing voor de play-offs van de Europa League daardoor vrijwel vergeten.

Middenvelder Jens Toornstra stond na afloop met het schaamrood op de kaken de pers te woord. "We kwamen hier met hele andere verwachtingen naartoe. Als je dan met de rust met 3-0 achterstaat... Dat kan echt niet."

Het werd in de tweede helft zelfs nog erger, waardoor de kansen van Feyenoord volgende week vrijwel nihil zijn.

"In de afgelopen jaren hebben we wel geleerd dat je de boel niet moet onderschatten, daar komt het niet vandaan", sprak Toornstra.

"Maar dat we als team in de spiegel moeten kijken, is wel duidelijk. Fijn dat we zondag weer een wedstrijd hebben", doelde hij op de competitiestart tegen De Graafschap.

Boëtius: 'Laten we hopen dat dit een incident was'

Ook Jean-Paul Boëtius wist niet zo goed wat hij moest zeggen over de wanvertoning in Slowakije. "Er gaat veel te veel fout aan onze kant. Laten we hopen dat dit een incident was."

Bij het Nederlands getinte AS Trencín kon Joey Sleegers zijn geluk niet op. De voormalige speler van Feyenoord beleefde een prachtige avond. "Ongelooflijk. Ik denk dat we hebben laten waartoe we in staat zijn", zei hij.

Volgende week kan plaatsing voor de play-offs definitief worden veiliggesteld door Trencín. Toch blijft waakzaamheid geboden, zo liet Sleegers blijken. "Met 4-0 hoor je het eigenlijk niet meer weg te geven. Maar je weet het in De Kuip. Als ze snel scoren, dan kunnen er gekke dingen gebeuren."

Sleegers: 'Een ongelooflijke avond'

STER reclame