NOS Voetbal

Mina, Gomes en Bernard naar Everton, Fulham haalt Fosu-Mensah

Marcel Brands heeft op de slotdag van de Engelse transfermarkt flink zaken gedaan namens Everton. De technisch directeur wist Yerry Mina, André Gomes en Bernard te strikken.

Mina en Gomes komen over van FC Barcelona. De Colombiaanse verdediger kost ruim 30 miljoen euro, de Spaanse middenvelder wordt gehuurd.

Ook Bernard wordt toegevoegd aan de selectie. De Braziliaanse aanvallende middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij Sjachtar Donetsk.

Eerder had Brands al Richarlison (Watford) en Lucas Digne (FC Barcelona) naar Everton gehaald.

Drievoudig Oranje-international Timothy Fosu-Mensah wordt door Fulham gehuurd van Manchester United. Ook Luciano Vietto (Atlético Madrid) komt op tijdelijke basis over, net als doelman Sergio Rico (Sevilla).

De Londenaren betaalden tot slot zo'n 25 miljoen voor middenvelder André-Frank Zambo Anguissa (Marseille).

Ook andere clubs roerden zich vlak voor het sluiten van de transferwindow. Zo nam Wolverhampton Wanderers de Belg Leander Dendoncker over van Anderlecht.

West Ham United had beet bij de Colombiaan Carlos Sánchez, die Fiorentina inruilde voor de Premier League-club.

Leicester City

Leicester City telde ruim 20 miljoen neer voor de Turk Caglar Söyüncü van SC Freiburg en haalde tevens Filip Benkovic van Dinamo Zagreb voor 14,5 miljoen. Bovendien werd het contract van spits Jamie Vardy verlengd tot medio 2022.

Tottenham Hotspur presenteerde deze transferperiode geen enkele speler en zorgde zo voor een record. Sinds de invoering van de transferwindows in 2003 is het nog niet voorgekomen dat een Premier League-club zich in de zomer koest hield op de spelersmarkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl