NOS Sport

Zevenkampster Vetter heeft moeizame eerste dag bij EK

Titelverdedigster Vetter over start zevenkamp: 'Een dag van net niet'

Ze weet dat het een heel lastig karwei wordt haar Europese titel op de zevenkamp te prolongeren. Anouk Vetter maakte in Berlijn een moeizame eerste dag mee, waarop haar prestaties bij de 100 meter horden, het hoogspringen, het kogelstoten en de 200 meter uiteindelijk resulteerden in de vijfde plaats in het tussenklassement. "Het gaat, maar zeker niet vanzelf", gaf de titelverdedigster toe.

Vetter (3.802 punten) heeft een achterstand van 215 punten op de Britse klassementsleidster Katarina Johnson-Thompson, die vooralsnog verrassend wereld- en olympische kampioene Nafissatou Thiam achter zich weet te houden. Het verschil is 87 punten. De Duitse Carolin Schäfer is derde en heeft 46 punten meer dan Vetter.

Vetter vijfde na vier onderdelen zevenkamp

Twee jaar geleden viel voor Vetter in het Olympisch Stadion in Amsterdam alles op het juiste moment op zijn plaats. In Berlijn, waar ook in een historisch stadion wordt gestreden, is dat duidelijk niet zo. "Het was een dag van net niet", constateerde de titelverdedigster, die met een slordige hordenrace aan het tweedaagse evenement begon.

Het hoogspringen was daarna goed (1,76 meter), het kogelstoten viel weer tegen met 14,79 en de 200 meter was weer goed met 23,97 seconden. "Het is wat het is. Ik begon met 12 meter bij het kogelstoten en ik schrok me dood. Ik hield mezelf voor: focus Anouk."

Steken vallen

Net als Vetter, die vorig jaar op de WK brons veroverde, laat ook de torenhoge favoriete Thiam steken vallen. De Belgische kan geweldig hoogspringen, maar moest nu genoegen nemen met 1,91 meter. Ze heeft zware concurrentie van de Britse Johnson-Thompson, vorig jaar vijfde bij de door Thiam gewonnen WK-strijd.

Vetter hoopt op een herhaling van de WK van vorig jaar. "Toen ging het ook moeizaam, maar was de tweede dag heel sterk." Haar kansen op een WK-medaille, wil zich nog niet helemaal opgeven. "Wie weet. De wonderen zijn de wereld niet uit. Ik ben nu wat sceptischer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl