NOS Sport Atletiek

Visser grijpt net naast EK-medaille op 100 meter horden

Visser belandt net naast podium Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nadine Visser is er bij de Europese kampioenschappen in Berlijn net niet in geslaagd een medaille op de 100 meter horden te veroveren. In een spannende finale eindigde de Nederlandse recordhoudster als vierde in 12,88 seconden.

De Europese titel ging naar de jonge Wit-Russische Elvira Herman, die alle concurrentes aftroefde met een tijd van 12,67 seconden. De Duitse Pamela Dutkiewicz veroverde zilver, haar landgenote Cindy Roleder brons.

Visser kende een moeizame aanloop naar de EK. In juni verbeterde de 23-jarige atlete in Stockholm het Nederlands record tot 12,71 seconden. In dezelfde race liep ze een hamstringblessure op, die haar lang achtervolgde. De pupil van Bart Bennema, de oud-trainer van Dafne Schippers, had een paar weken nodig om te herstellen.

Slechte tests

De laatste tests in Londen en België vielen echter slecht uit. "Ik ben hier weer fit. De aanloop was slecht, maar het vertrouwen is in de trainingen teruggekomen. Dan is dit resultaat balen. Het is echt niet goed", keek ze naar het scorebord.

Visser ging voor een medaille en het uiteindelijke resultaat maakte haar niet vrolijk. "Als ik naar de tijden van de anderen kijk, kan ik dat ook. Ik weet dat ik sneller kan, dat ik een persoonlijk record kan lopen. Ik voelde me zo goed, maar ik zat aan de buitenkant en wist niet precies waar ik zat."

Het verschil met brons was 0,11 seconden. "Het was nog zuurder geweest als dat 1-honderdste was geweest. Ik snap het gewoon niet", zei de voormalige meerkampster.

Madiea Ghafoor en Lisanne de Witte bereikten de finale op de 400 meter, die zaterdagavond in Berlijn op het programma staat. Ghafoor deed dat op mooie wijze door in haar serie als tweede (51,29) te eindigen, waarmee ze de finaleplaats direct veiligstelde.

Lisanne de Witte moest na haar race enige tijd wachten of haar tijd (51,24) als nummer drie in haar race voldoende zou zijn om als een van de twee snelste verliezers alsnog naar de finale te kunnen. Uiteindelijk was de tijd van De Witte, die dit seizoen het Nederlands record op 50,96 bracht, ruim voldoende voor een finaleplaats.

Ghafoor en De Witte na spannende races in finale 400 meter

STER reclame