Geen medailles voor Nederlandse estafettezwemmers op EK-slotdag

time icon
ANP

De Nederlandse estafetteploegen hebben op de slotdag van de EK zwemmen niet voor een verrassing kunnen zorgen op de 4x100 meter wisselslag. In Glasgow eindigden de vrouwen als vijfde en werden de mannen zevende in de EK-finale.

Kira Toussaint, Tes Schouten, Kinge Zandringa en Femke Heemskerk hadden zich als vierde (4.01,50) voor de finale gekwalificeerd. Vooral Toussaint maakte indruk in die finale. Als startzwemster verbeterde zij op de rugslag haar eigen Nederlands record (van 59,88 naar 59,81).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Estafettevrouwen vijfde, record voor Toussaint
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Slotzwemster Heemskerk tikte uiteindelijk als vijfde aan in 3.58,94, waarmee Nederland weliswaar sneller was dan in de series, maar zich toch niet in de strijd om het eremetaal kon mengen. De Europese titel ging met 3.54,22 naar Rusland.

Estafettemannen eindigen als zevende

Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Stan Pijnenburg werden zevende in de finale van de 4x100 meter wisselslag.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederland zevende op 4x100 meter wissel
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In Glasgow noteerden de Nederlandse mannen 3.35,24. Daarmee was het Oranje-kwartet wel iets sneller dan in de series, toen er 3.35,88 werd geklokt.

De Europese titel was voor Groot-Brittanniƫ met Nicholas Pyle, Adam Peaty, James Guy en Duncan Scott in 3.30,44, voor Rusland en Duitsland.

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema van de komende dagen.

STER Reclame