Kira Toussaint
NOS Sport

Geen medailles voor Nederlandse estafettezwemmers op EK-slotdag

De Nederlandse estafetteploegen hebben op de slotdag van de EK zwemmen niet voor een verrassing kunnen zorgen op de 4x100 meter wisselslag. In Glasgow eindigden de vrouwen als vijfde en werden de mannen zevende in de EK-finale.

Kira Toussaint, Tes Schouten, Kinge Zandringa en Femke Heemskerk hadden zich als vierde (4.01,50) voor de finale gekwalificeerd. Vooral Toussaint maakte indruk in die finale. Als startzwemster verbeterde zij op de rugslag haar eigen Nederlands record (van 59,88 naar 59,81).

Estafettevrouwen vijfde, record voor Toussaint

Slotzwemster Heemskerk tikte uiteindelijk als vijfde aan in 3.58,94, waarmee Nederland weliswaar sneller was dan in de series, maar zich toch niet in de strijd om het eremetaal kon mengen. De Europese titel ging met 3.54,22 naar Rusland.

Estafettemannen eindigen als zevende

Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Joeri Verlinden en Stan Pijnenburg werden zevende in de finale van de 4x100 meter wisselslag.

Nederland zevende op 4x100 meter wissel

In Glasgow noteerden de Nederlandse mannen 3.35,24. Daarmee was het Oranje-kwartet wel iets sneller dan in de series, toen er 3.35,88 werd geklokt.

De Europese titel was voor Groot-Brittannië met Nicholas Pyle, Adam Peaty, James Guy en Duncan Scott in 3.30,44, voor Rusland en Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl