Spirig wint voor zesde keer EK triatlon, bijrol Nederlanders

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Moeder Spirig de sterkste bij EK triatlon

Nicola Spirig heeft in Schotland de EK triatlon op haar naam geschreven. De 36-jarige Zwitserse werd zo voor de zesde keer Europees kampioene. In 2012 veroverde ze bovendien de olympische titel.

Rondom het Strathclyde Country Park nabij Glasgow moesten de deelneemsters 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Spirig kwam als achtste uit het water, maar toonde zich bij het fietsen en het hardlopen te sterk voor de concurrentie en kwam na 1.59.13 over de streep.

Alleen de Britse titelverdedigster Jess Learmonth bleef nog enigszins in het spoor, maar moest op 33 seconden genoegen nemen met zilver. Het brons was voor Cassandre Beaugrand. Zij gaf 1 minuut en 44 seconden toe op de winnares.

Het podium bij het EK triatlon NOS

Het verhaal van Spirig is bijzonder, aangezien ze haar carrière twee keer op een laag pitje moest zetten wegens een zwangerschap. Bij haar eerste comeback won ze olympisch zilver in 2016 en nu is de zesde EK-titel een feit. Over twee jaar wil ze deelnemen aan haar vijfde Olympische Spelen.

Jony Heerink en Marije Dankelman konden geen rol van betekenis spelen. De Nederlandse vrouwen eindigden respectievelijk op de 30ste en 32ste plaats.

STER Reclame