Gasleiding geraakt, tientallen woningen in Roermond tijdelijk ontruimd

Een hoofdleiding in de buurt van een woonwijk werd geraakt bij werkzaamheden Track '88

In Roermond is vanmiddag groot alarm geslagen vanwege een gaslek. Iets voor 14.00 uur werd bij werkzaamheden een hoofdleiding geraakt op de Sint-Wirosingel.

In een woonwijk in de buurt werden tientallen woningen ontruimd en de directe omgeving werd afgezet. Uit voorzorg werd met een waterscherm geprobeerd te voorkomen dat het gas zich verspreidde.

Mattijs Smit
@Mattijssmit
Opvallend: het gas is nu nergens afgesloten. Doordat er overal ringleidingen zitten, zit niemand zonder gas (dus ook de nabijgelegen industrie niet). #gaslek #Roermond
6 maanden geleden

Om 15.30 uur lukte het om de lekkage te stoppen door de hoofdleiding voor en achter het lek af te sluiten, meldt 1Limburg. Daarmee was het grootste gevaar op brand of een explosie geweken. Voor de geƫvacueerde bewoners werd opvang geregeld in een restaurant.

Inmiddels mogen ze onder begeleiding van brandweerlieden terug naar huis. De brandweer en de netbeheerder verrichten metingen in de woningen om te kijken of alles weer veilig is. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

1Limburg
@1Limburg
Een buurtbewoner maakte dit filmpje tijdens het gaslek in Roermond. Lees hier het laatste nieuws: https://t.co/2xWCSYoOcA
6 maanden geleden
Dit is een artikel van

STER Reclame