'Als je 'm vindt, dan is het geweldig': Vilnius als g-spot van Europa

"Niemand weet waar het is, maar als je 'm vindt, dan is het geweldig." Het is het eerste deel van een opvallende slogan die de hoofdstad van Litouwen moet promoten. Het tweede deel? "Vilnius, de g-spot van Europa."

De slogan staat op een poster waarop een vrouw te zien is die een laken vastgrijpt, kennelijk vanwege seksueel genot. Op het beddengoed staat een kaart van Europa en de hand grijpt Litouwen.

De g-spot, genoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg, zou een erogene zone zijn die zich in de vagina bevindt. Hoewel er al tientallen jaren onderzoek naar wordt gedaan, is er geen consensus onder wetenschappers of de g-spot echt bestaat.

De VVV van Vilnius, een stad met ruim 500.000 inwoners, heeft al veel reacties gekregen op de campagne, niet in de laatste plaats omdat een bezoek van de paus aanstaande is. "Ik denk dat het een vreemde campagne is, maar het gaat niet te ver", zegt premier Saulius Skvernelis.

"Wat betreft de timing...", voegt hij daaraan toen. "Het is een belangrijk bezoek voor Litouwen. Dus misschien had het wat beter moeten worden afgestemd, maar het is de beslissing van Vilnius geweest." De overheid had gevraagd aan het toerismebureau om de campagne uit te stellen tot na het bezoek van de paus eind september.

Litouwse katholieke geestelijken betreuren dat "de seksualiteit van vrouwen wordt gebruikt voor marketing". Ze zeggen bang te zijn dat hiermee een verkeerd beeld van Vilnius ontstaat.

STER Reclame