Een eigenaresse paradeert met haar hond op een hondenshow
NOS Nieuws

Wekdienst 9/8: zaak dodelijke straatrace en mega-hondenshow in RAI

Goedemorgen! Vandaag bepaalt het hof of er een extra onderzoek komt in de zaak van de straatrace in Loosdrecht. Daarbij werd in 2016 de 19-jarige Fleur doodgereden. Verder begint in de RAI in Amsterdam de grootste hondenshow ter wereld.

Vandaag schijnt eerst de zon en loopt de temperatuur snel op tot zo'n 25 graden. In het begin van de middag worden in het zuiden de eerste regen- en onweersbuien verwacht. Tegen de avond regent het ook in het noorden en neemt de kans op windstoten toe.

Het weer van 9 augustus 2018

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalt of er extra onderzoek komt in de zaak van de dodelijke straatrace in Loosdrecht in 2016. De vader en zoon die hiervoor al zijn veroordeeld willen dat het rijgedrag van het slachtoffer, de 19-jarige Fleur, beter wordt bekeken.
  • In de RAI in Amsterdam begint de World Dog Show, het grootste evenement voor honden ter wereld. Er doen ruim 33.000 honden mee. De gemeente is eigenlijk tegen de show, omdat er te weinig aan dierenwelzijn zou worden gedacht.
  • Vanmiddag komt in Spanje een boot met 87 migranten aan die voor de kust van Libië zijn opgepikt. De verwachting is dat ze 72 uur worden vastgehouden en de gelegenheid krijgen om asiel aan te vragen.
  • De finale van het allereerste WK Fries dammen wordt gespeeld in Leeuwarden. De Friese variant van dammen is iets ingewikkelder. Aan het toernooi doen deelnemers uit Rusland, Tsjechië, Italië en natuurlijk ook Friesland mee.

Wat heb je gemist?

Er zijn gisteren en vannacht vanuit de Gazastrook 150 raketten afgevuurd op Israël, meldt het leger. Volgens berichten in Israëlische media zijn er daarbij elf gewonden gevallen. De meeste raketten zijn door Israël onderschept of in open gebied terechtgekomen. In reactie heeft het Israëlische leger 140 doelen gebombardeerd in de Gazastrook, waaronder een cementfabriek waarmee Hamas tunnels bouwt.

VN-gezant voor het Midden-Oosten Mladenov uitte zijn zorgen over de escalatie en met name over de raketten die werden afgevuurd op Israëlische dorpen.

Ander nieuws uit de nacht:

Zo moet de Hyperloop er volgens Transpod uit komen te zien

En dan nog even dit:

Het Franse dorpje Droux heeft weinig bezienswaardigheden en nog geen 400 inwoners, maar was de afgelopen dagen wel wereldnieuws. Uitgerekend in dit plaatsje wil een Canadees bedrijf testen gaan doen met een supersnel vervoersmiddel: de Hyperloop.

De start-up TransPod heeft al bijna 50 miljoen euro opgehaald bij Amerikaanse en Italiaanse investeerders en wil in 2030 zijn eerste commerciële Hyperloop-lijn openen. Deze week vraagt het bedrijf een bouwvergunning aan voor een testcentrum in het departement Haute-Vienne in Midden-Frankrijk.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl