Liverpool-fans steken verguisde Karius hart onder de riem

Loris Karius deelt na Liverpool-Torino handtekeningen uit Reuters

Drie maanden nadat hij tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid tweemaal gruwelijk in de fout was gegaan, heeft Liverpool-doelman Loris Karius een opvallende steunbetuiging ontvangen van de fans van zijn club. De Duitse sluitpost kreeg op Anfield tijdens een oefenduel met Torino een staande ovatie toen hij halverwege de tweede helft het veld inkwam.

Karius is bij Liverpool tot een bijrol veroordeeld sinds de komst van de Braziliaan Alisson, die voor een recordbedrag van 60 miljoen euro (exclusief bonussen) van AS Roma overkwam.

Die transfer werd mede ingegeven door een serie blunders van Karius. Zo maakte de 25-jarige doelman, die in eigen land bij FSV Mainz als een groot talent te boek stond, in mei twee kapitale fouten in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Liverpool verloor die wedstrijd met 3-1.

Shane Mulrooney
@ShaneMulrooney
Reception for Karius at Anfield tonight bringing a tear to my eye #LFC
7 maanden geleden

Karius ging tot overmaat van ramp in de voorbereiding op het nieuwe seizoen andermaal in de fout. Door zijn onfortuinlijke acties werd Karius een mikpunt van spot op sociale media.

Zelfs de Spanjaard Marco Asensio gebruikte Karius tijdens het WK voetbal als lijdend voorwerp om zijn ploeggenoot David De Gea voor gek te zetten na een blunder.

Anfield Edition
@AnfieldEdition
Marco Asensio calls David De Gea “Karius! Karius!” after the Spaniards mistakes at the World Cup.
8 maanden geleden

STER Reclame