Onweer boven Zuid-Beijerland Ferry Krauweel / NOS Ooggetuige

Wekdienst 8/8: eindelijk regen en cijfers ABN en Ahold

time icon

Goedemorgen! Het heeft vannacht voor het eerst in lange tijd in vrijwel het hele land weer eens flink geregend. ABN Amro en Ahold Delhaize presenteren respectievelijk halfjaar- en kwartaalcijfers en op de Europese Kampioenschappen wordt gestreden om de titel bij het tijdrijden.

Het is wisselend bewolkt en met name in het noorden en oosten is nog kans op een bui, mogelijk met onweer. In de loop van de dag klaart het vanuit het westen op. Bij een matige, in open gebieden soms vrij krachtige zuidwestenwind, wordt het 24 tot 29 graden.

Het weer van 8 augustus 2018 Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • ABN Amro presenteert de halfjaarcijfers. Binnen het bedrijf zou gesproken worden over afslanking van de zakenbank. Of en hoe diep het mes in de zakendivisie gaat, horen we vandaag.
  • Ook supermarktconcern Ahold Delhaize komt met cijfers, in dit geval over het tweede kwartaal. Beleggers verwachten geen goed nieuws, want met een verlies van 2,6 procent van het aandeel gisteren was het bedrijf de hekkensluiter op de Amsterdamse beurs.
  • Een oud-buschauffeur uit Tilburg hoort vandaag naar verwachting welke straf hij volgens het Openbaar Ministerie moet krijgen voor het in brand steken van verschillende bussen. De 29-jarige Berry van D. ontkent daar iets met de brandstichtingen te maken te hebben.
  • In Amsterdam doet de rechter uitspraak in een kort geding van oud-advocaat Frank Bakker tegen de minister van Justitie Grapperhaus. Bakker eist dat er in de hoofdstad harder opgetreden wordt tegen het "wangedrag van fietsers".
  • En op de Europese Kampioenschappen wordt gestreden om de titel bij het tijdrijden. Dylan van Baarle en Jos van Emden vertegenwoordigen Nederland bij de mannen, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk bij de vrouwen

Onweer boven Culemborg Amar Sjauw En Wa - Windhorst / NOS Ooggetuige

Wat heb je gemist?

Het lijkt afgelopen met de extreme hitte en droogte in ons land. Voor het eerst sinds lange tijd heeft het de afgelopen nacht in het overgrote deel van het land geregend.

Er trokken buien over van zuidwest naar noordoost. Die gingen lokaal gepaard met stevig onweer, waarvoor het KNMI code geel had afgekondigd. Weerplaza verwacht dat het weerbeeld langzaam maar zeker wisselvalliger en minder warm wordt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Glennis Grace heeft bij America's Got Talent de liveshows gehaald. Ze zong het lied Nothing Compares 2U, geschreven door Prince en bekend geworden door de uitvoering van Sinéad O'Connor.

Met haar keuze voor Nothing Compares 2U wilde ze origineel zijn. Jurylid Mel B had haar eerder het advies gegeven niet alleen maar liedjes van Whitney Houston te zingen.

America's Got Talent
@AGT
“Nothing Compares” to @GlennisGrace’s powerful rendition of a Prince classic. #JudgeCuts
10 maanden geleden

Fijne dag!

STER Reclame